——————————

Omgeving

Recreatiemogelijkheden in de omgeving

Verwarmd openluchtzwembad “De Looërmark” op ca. 5 km afstand.

Subtropisch zwembad “De Scheg” ook op ca. 5 km afstand.

De visliefhebbers kunnen zich uitleven bij de Schipbeek en de “Oude Schipbeek”, die op resp. 1 km en 2,5 km afstand liggen.

Vele wandelroutes in het bos de Oostermaat of de Holterberg en de landgoederen Ampsen, de Velhorst, Oxe, Dorth, Rande en Verwolde, hier vindt u tevens de dikste eik van heel Nederland.

Ook zijn er wandelroute’s en kuierroute’s om het buitengebied van Bathmen te verkennen, u passseert o.a. de buurtschappen Dortherhoek, Zuidloo, Loo en Apenhuizen tijdens deze fraaie wandelingen.

Stadswandelingen zijn er te vinden in de gastvrije hanzestad Deventer. Al deze middeleeuwse straatjes, historische pakhuizen, monumentale gebouwen en kerken, maar ook het oudste stenen huis van Nederland en het Bussink’s Koekhuisje op de Brink, vormen het unieke decor voor een verrassende stadswandeling.

Daarnaast is Deventer ook trekpleister van grote evenementen zoals: “Deventer op Stelten”, de Deventer boekenmarkt en Charles Dickens festijn.

Bij kinderboerderij “Dondertman” kunnen kinderen zich prima vermaken met een gezellig en leerzaam dagje vol speelplezier net als bij kinderboerderij de “Strubbert” waar u ook heerlijke pannekoeken kunt eten. U vindt beide kinderboerderijen op ca. 10 km afstand.

Op 600 meter afstand van de camping staat de gerestaureerde korenmolen
“De Leeuw” in buurtschap de Oude Molen. Deze maalt weer en is te bezichtigen, ook kunt u in het winkeltje van de molen terecht voor verschillende soorten meel.

Voor een sportief partijtje tennis kunt u terecht bij de tennishal, circa 1 km hier vandaan.

Kijk voor meer informatie ook eens op de websites van de VVV in Deventer en Holten.