100% Energie Neutraal!

Zonnepanelen

In mei 2019 zijn er op de Camping nog eens 36 zonnepanelen extra bij geplaatst. Als de zon aan zijn verwachtingen voldoet kunnen wij het nieuwe sanitair-gebouw ( incl. warm water en verwarming ) en de gehele camping van stroom voorzien, hierdoor zijn wij 100% duurzaam en energie neutraal.

In maart 2017 waren alle asbest daken al verwijdert en voorzien van nieuwe asbestvrije golfplaten. Hierop zijn vervolgens 195 zonnepanelen geplaatst om de camping van stroom te voorzien.

Sanitair-Gebouw

Sinds het voorjaar 2019 is ons nieuwe sanitair gebouw in gebruik. Dit nieuwe gebouw vervangt  het oude sanitair-gebouw waar we in 1999 mee zijn begonnen. Het nieuwe sanitair gebouw is aardgasloos. Het is een indirect gestookte boiler d.m.v. een elektrische-ketel in combinatie met zonneboiler met daaraan gekoppeld de zonnecollectoren en zonnepanelen. LED lampen met bewegingsmelders zorgen voor optimale verlichting. De Wc’s hebben een afzuiging in de pot en het urinoir is voorzien van een automatische spoeling.

Camperplaatsen

In januari 2019 zijn de plaatsen 1 t/m 6 van de Kalverweide voorzien van grasstenen zodat deze plekken ook gebruikt kunnen worden als camperplaatsen.

In het voorjaar van 2017 hadden we al 9 nieuwe camperplaatsen gerealiseerd. Dit zijn comfortplaatsen welke ongeveer 130 m2  groot zijn. De ondergrond is van grasstenen waar het gras tussen door groeit.